Fijnmama Zwangerschapsgym

Fijnmama verzorgt zwangerschapsgym voor zwangeren die zich op een nuchtere, eerlijke en plezierige manier willen voorbereiden op de bevalling en de periode erna. 

De lessen worden wekelijks gegeven op een maandagavond en dinsdagavond in Leusden, donderdagavond in Vianen en woensdagavond in Harderwijk. Ze zijn te volgen voor mensen uit Leusden, Amersfoort, Vianen, Harderwijk, Ermelo, Putten en omgeving.

Aanmelden

zwangerschapsgym

Data en locatie zwangerschapsgym

De complete cursus bestaat uit 9 lessen van 1 uur voor de bevalling en 6 lessen van 1 uur na de bevalling. De lessen worden wekelijks gegeven op een maandagavond en dinsdagavond in Leusden, donderdagavond in Vianen en woensdagavond in Harderwijk.

Zwangerschapsgym met partner

Partners hebben een belangrijke taak bij de bevalling. Daarom is er een les van 2 uur samen met de partner.

Starten met zwangerschapsgym

De cursus zal starten rondom de 25e week van je zwangerschap.

Data en locatie zwangerschapsgym

IMG 0006

Zwangerschapsgym in de groep of individueel

Samen zwanger

De cursus wordt gegeven in groepen van maximaal 10 deelneemsters. De groep blijft de hele periode bij elkaar. Iedereen is in dezelfde periode uitgerekend. Dit maakt dat de groepen heel hecht zijn en dat geeft veel rust. Ook is er vaak veel herkenning in de beleving van de zwangerschap, waardoor je elkaar begrijpt en kunt helpen.

Individuele zwangerschapsgym

Individuele zwangerschapsbegeleiding samen met je partner bij jullie thuis, bestaat ook tot de mogelijkheden. In onderling overleg plannen we de tijden en de dagen en werken we in sessies van 1 of 2 uur. De sessies worden afgestemd op jullie persoonlijke vragen over de zwangerschap, bevallen en de tijd na de bevalling.

Zwangerschapsgym in modules

We bieden de mogelijkheid om de cursus Zwangerschapsgym in modules te doen
Iedere module bestaat uit nuchtere, eerlijke informatie en een actief gedeelte.

Voor de bevalling

Module 1 ( 3 lessen van 1 uur)

Hierin leer je veel over je zwangerschap, je houding ,positieve mindset, wat mag wel en waar besteed je extra aandacht aan , welke oefeningen om je beter te voelen, welke ontspanningsoefeningen om in balans te blijven. Samen gymen op matjes , met de bal en op muziek.

Module 2  ( 3 lessen van 1 uur)

Hierin leer je over de bevalling, Wat is ontsluiting , hoe begint het , wat kan ik doen om zo fijn  mogelijk deze fase te doorlopen, Ademhalings technieken. De persfase en hoe gaat het persen. Ook in deze fase gaan we samen gymen op matjes, met de bal en op muziek.

Module 3 (1 partnerles van 2 uur en 1 les  van 1 uur)

In de partnerles gaan we de partners er ook bij betrekken, hoe kunnen ze helpen. Hoe zorgen ze voor ontspanning en rust. De theorie omtrent bevallen komt aanbod en de kraamtijd. Aandacht voor het bevalplan, hoe staat ieder in zijn proces en waar wil je meer over weten. Ook behandelen we massagetechnieken op de stoel en gaan we samen het belang van ademhalingstechnieken doornemen en ervaren. De kraamtijd is een bijzondere fase en ook daar besteden we een les aan . Daarnaast ook ruimte voor ontspanning en rustige oefeningen.

 

Na de bevalling

Module 4 ( 3 lessen van 1 uur)

Hierin spreken we de bevallingen door en is er veel aandacht voor het moederschap en het zoeken naar rust en balans. Er is een les met de baby's  en Babymassage en we maken een start met ons fysieke herstel met gerichte oefeningen.

Module 5 ( 3 lessen van1 uur)

Hier ligt de nadruk op herstel gym na de bevalling. Bekkenbodemspieren, buikspieren, rugspieren, beenspieren en ontspanning. Verder een advies hoe verder.

Meld je nu aan voor een module

Referenties zwangerschapsgym

Hieronder wat reacties van deelnemers die de zwangerschapsgym hebben gevolgd:

"Wat voor mij de cursus uniek maakte is het contact met de andere meiden. Het is ontzettend leuk (en geruststellend soms) om ervaringen uit te wisselen met vrouwen die op hetzelfde punt in hun leven zijn als jij."

"Dat het oké is om je soms een beetje rot of onzeker te voelen."

"Hoe je het beste het bewegen weer kunt opbouwen na de zwangerschap. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat ik er graag nog een paar lessen achteraan had geplakt. (Of zelfs een hele cursus!)"

"Aandacht voor de kraamtijd, dat heb ik heel erg gemist bij andere cursussen en heb ik ook als verbeterpuntje bij de verloskundige aangegeven. Het enige dat ik ervan wist, heb ik van jou geleerd."

zwangerschapsgym-bal

Kosten & aanmelden

De complete cursus van 15 lessen kost € 255,- inclusief Reader en 21% BTW. 

De korte cursus van 8 lessen(6 voor en 2 na de bevalling) kost € 155,00 inclusief Reader en 21% BTW. 

De individuele begeleiding kost per uur € 55,- inclusief Reader en  21% BTW. 

Een module kost 59,95 inclusief 21% BTW  , vanaf 2 modules ook de Reader

Meld je nu aan voor Fijnmama! Zwangerschapsgym


Er zijn ziektekostenverzekeringen die de cursussen geheel of gedeeltelijk vergoeden. 
Dit hangt ook af van de aanvullende verzekering. 

foto zwangerschapsgym 1

Voor de bevalling - programma

De lessen hebben een informatief en een actief deel.

Informatief deel

Tijdens het informatieve gedeelte word je ingelicht over de zwangerschap, de bevalling en de eerste maanden daarna. Tijdens dit deel is natuurlijk ook veel ruimte om ervaringen met elkaar te delen.

Actieve deel

Door de actieve oefeningen op muziek leer je luisteren naar je lichaam en word je bewust van je houding, bekkenbodem en ontspanning.

Partnerles

Tijdens de partnerles wordt aandacht gegeven aan massage en ademhalingstechnieken die gebruikt kunnen worden tijdens de bevalling.

Zwangerschapsgym na

Herstelgym - programma

Ongeveer 5 weken na je bevalling zal de herstelgym starten. Je krijgt dan 6 lessen van 1 uur na de bevallingDe lessen na de bevalling hebben een informatief en actief deel. 

Informatief deel

Het informatieve deel bestaat vooral uit aandacht voor de bevallingsverhalen en het delen van ervaringen. Natuurlijk kunnen de baby´s ook een keer worden bewonderd.

Actieve deel

Het actieve gedeelte (herstelgym) bestaat uit aandacht voor herstel van je buikspieren, bekkenbodemspieren en weer fit worden. Daarnaast krijg je alvast een klein voorproefje van de cursus babymassage, welke je daarna met je groep kunt gaan volgen.

locatie-1

Dé locatie voor Leusden, Amersfoort, Vianen, Harderwijk, Ermelo, Putten en omgeving

Fijn! Zwangerschapsgym wordt gegeven in het multifuntionele centrum Antares in Leusden. Dit is in Leusden-Zuid.
Woon je in de omgeving van Leusden, Amersfoort, Amersfoort Vathorst, Soest, Soesterberg, Baarn, Bunschoten, Spakenburg, Nijkerk, Nijkerkerveen, Achterveld, Hoevelaken, Woudenberg of Scherpenzeel dan ook is dit goed bereikbaar.

Zwangerschapsgym in Leusden

Multifunctioneel Centrum MFC Antares, Maximaplein 7 te Leusden.

Zwangerschapsgym in kinderopvang Vianen

Zwanengat 5, Vianen 

 Zwangerschapsgym in Harderwijk,Ermelo en Putten

CBS Het Startblok, Biezenplein 2, Harderwijk

Locatie

 

Zwangerschapsgym

Zoek je zwangerschapsgym in Leusden, Amersfoort, Vianen, Harderwijk of omgeving? Dan stellen wij ons graag voor. Wij zijn Fijn! Zwangerschapsgym & Babymassage.

Lees meer

Babymassage

Rust en vertrouwen aan je pasgeboren baby meegeven? Door Babymassage leer je de lichaamstaal van je baby verstaan.

Lees meer

Contact met Fijn!

Fijn! Zwangerschapsgym & Babymassage

Nettie ter Haar
M: 06-23579519
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over mij en Fijn! Zie ook:

linkedin

like facebook

Nieuwsgierig? Bel

06-23579519

 

Privacy policy

Home Zwangerschapsgym